Vierseizoenenbanden/ All-Seasonbanden

Een alternatief voor een winterband is een vierseizoenenband. Dit is een band die het gehele jaar onder de auto kan.Voordelen van een vierseizoenenband:

Altijd voldoende grip. Vierseizoenenbanden hebben altijd voldoende grip bij hoge en lage temperaturen. In een gematigd klimaat zoals Nederland, zonder extreme winters en zomers, kan er prima het gehele jaar op hetzelfde type band gereden worden en zijn winterbanden niet noodzakelijk.

Geen kosten voor het wisselen van banden. Omdat u het gehele jaar op dezelfde band rijdt hoeft u niet te wisselen. Dit bespaart u niet alleen de kosten van het wisselen, maar ook het balanceren en opslag van de banden. U hoeft ook geen tweede set velgen aan te schaffen waar de zomer- of winterbanden standaard op gemonteerd staan.

Met vierseizoenenbanden naar Duitsland en Oostenrijk is wettelijk toegestaan! Veel vierseizoenenbanden zijn voorzien van het M+S logo. Met dit logo mag u gewoon in de winter in Duitsland rijden. Als de banden ook voorzien zijn van het sneeuwvlokje dan mag u ook in Oostenrijk rijden.